Netwerk software producten

NetStart software

Management software om Windows werkplekken vanaf een server te configureren. Het is mogelijk om programmatuur en bestanden te installeren, registry instellingen te maken en gebruiker accounts te beheren. Windows UAC wordt door de NetStart software volledig omzeild terwijl UAC gewoon ingeschakeld blijft. De software werkt op de achtergrond en zonder dat popup berichten verschijnen.

De software werkt in combinatie met de NetMaster servers en dient als alternatief voor een Windows Domain Controller met Active Directory. De werkplekken hoeven niet in het domein te worden opgenomen, een netwerkverbinding is voldoende. Het is zeer geschikt voor laptops die incidenteel op het netwerk zijn aangesloten.

Als client zijn alle versies bruikbaar van Windows 8, 7, Vista, XP, Server 2012, 2008 en 2003. NetStart wordt standaard meegeleverd met NetMaster Linux Server 6 en 7, ter vervanging van de verouderde NetLogon en NetUser software. NetStart Server is inmiddels ook beschikbaar voor Windows 7 en hoger, zodat werkplekken niet meer in een domein opgenomen hoeven te worden.

NetMonitor software

Server en netwerk monitoring software met web interface. Informatie van allerlij apparatuur met een directe of indirecte internetverbinding wordt centraal opgeslagen. Via een website zijn de gegevens te raadplegen en is het verloop in grafieken zichtbaar. Naar keuze kunnen er verschillende soorten alarm meldingen gegenereerd worden.

De NetMonitor software is niet alleen bedoeld voor computersystemen. Het bevat een zeer flexibele methode van gegevens verzameling en transport. Op de centrale server wordt pas de waarde van gegevens bepaald. Afhankelijk van de gewenste toepassing wordt er op grenswaarden gecontroleerd, grafieken en alarmen gegenereerd en de informatie via een webinterface presenteerbaar gemaakt.

De gegevensbron dient over een internet verbinding te beschikken om informatie naar het server systeem te versturen. Wij kunnen op maat netwerk interfaces en software ontwikkelen om de informatie te verkrijgen en naar het monitoring systeem te versturen.

NetConnect software

Software voor het maken van beveiligde verbindingen over het internet. NetConnect realiseert point-to-point verbindingen tussen applicaties, waarmee het zich zeer duidelijk onderscheid van een VPN verbinding. De software is geschikt om vrijwel elk netwerk protocol veilig over het internet te transporteren.

Er zijn toepassingen gerealiseerd met o.a. de volgende protocollen: SSH, RDP, VNC, NX, HTTP en rsync. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het printen over het internet en database verbindingen voor o.a Microsoft SQL Server. De recentste versie ondersteund tweevoudige authorisatie in combinatie met Windows of Samba Domain Controllers.

De software is portable, compact en zeer gebruikersvriendelijk. Hierdoor is het eenvoudig te verspreiden via het internet. NetConnect is beschikbaar voor alle 32 en 64 bits Windows versies en geschikt voor onze NetMaster 6 en 7 Servers. Daarnaast zijn er oplossingen beschikbaar voor OSX. De software ondersteund zowel IPv4 als IPv6.

WAARSCHUWING: Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de inmiddels 9 jaar oude versie 1 van de software als onveilig is te betitelen. Klanten met een onderhoudscontract hebben inmiddels kosteloos een update naar versie 2 ontvangen om een maximale veiligheid te kunnen waarborgen. Wij ondersteunen alleen nog versie 2 en hoger.