E-mail voorzieningen

Indien u van onze hosting diensten gebruik maakt, vind u op deze pagina informatie over het gebruik van e-mail.

E-mail via POP3 of IMAP

In uw e-mail programma heeft u de keuze uit een POP3 of IMAP verbinding. Bij POP3 download u de e-mail naar uw computer, bij IMAP blijft de e-mail op de mailserver staan. In beide gevallen kunt u gebruik te maken van SSL beveiliging, zodat uw gebruikersnaam en wachtwoord versleuteld worden. Het is mogelijk dat u daarvoor een poort moet instellen in uw e-mail programma.

ProtocolPoortSSL
POP3S995Ja
IMAPS993Ja
Als servernaam gebruikt u de domeinnaam van uw website. In sommige gevallen dient u de naam van de hosting server te gebruiken, zoals: web5.fdsystems.nl.

Uw gebruikersnaam dient altijd volledig te zijn, inclusief de domeinnaam. Het is niet mogelijk om e-mail via de POP3/IMAP server te versturen, u dient altijd de SMTP server van uw internet provider te gebruiken.

E-mail met de webbrowser

Uw kunt de e-mail ook online met een browser inzien. Gebruik hiervoor altijd HTTPS in de adresbalk, zodat de verbinding beveiligd is.
Webmail vind u op het internet adres: https://www.UW_DOMEINNAAM/webmail/ (vul uw eigen domeinnaam in).
Uw gebruikersnaam dient altijd voorzien te zijn van de domeinnaam.
Het is mogelijk om webmail en IMAP gezamelijk te gebruiken.

E-mail op de mobiele telefoon

Vrijwel alle mobiele telefoons hebben de mogelijkheid voor IMAP, POP3 of webmail toegang, zoals hierboven beschreven is.

Op aanvraag bieden wij ook ActiveSync (Exchange) toegang aan voor e-mail. Hiermee wordt het mogelijk om naast e-mail ook het adresboek, agenda en takenlijst te synchroniseren met de webmail zodat u altijd en overal over deze informatie kunt beschikken.
Voor bedrijven kunnen we koppelingen realiseren met de eigen mail systemen.