Nieuws

Security en privacy

Twee zaken waar wij ons al jaren van bewust zijn. Dat is niet alleen zichtbaar door de magere activiteiten op het internet, maar ook in de kwaliteit van onze producten.

Onze webservers en server clusters hebben security audits ondervonden door een gerenormmeerde internationale organisatie. Hierbij zijn de methodieken gebruikt van OWASP, ISSAF en OSSTMM. Wij zijn verheugd dat onze oplossingen erg goed beoordeeld zijn, zeker in verhouding tot vele grotere branchegenoten. Het ondersteund onze klanten bij hun web diensten die moeten voldoen aan privacy wetgeving (WBP). De audits zullen jaarlijks worden herhaald om het hoge veiligheidsnivo te kunnen blijven garanderen.

Het lange auditing traject hebben we ervaren als noodzakelijk om de eindgebruiker te overtuigen dat de dienstverlening betrouwbaar is en dat data veilig wordt verwerkt en opgeslagen. Multinationals en institutionele ondernemingen eisen (terecht!) vormen van garanties van SaaS leveranciers. Helaas zijn er relatief weinig richtlijnen en certificatie mogelijkheden beschikbaar om aan te tonen dat je als leverancier je zaakjes op orde hebt. ISO normen zijn niet toereikend en de gehandhaafde 'standaarden' zijn veel te vrijblijvend opgesteld om heldere technische garanties te bieden. Dat doet auditing wel.

Wij zullen klanten en eindgebruikers van onze maatwerk systemen alle mogelijkheden bieden om security audits te laten verrichten door een onafhankelijk en gespecialiseerd bedrijf. De eventueel gevonden risico's zullen wij kostenloos verhelpen om de kwaliteit van onze producten en diensten te verhogen. Hiermee willen we klanten en gebruikers de hoogst mogelijke zekerheid bieden dat de diensten veilig op internet te gebruiken zijn.

Beveiligde communicatie

Het uitwisselen van informatie via internet neemt steeds grotere vormen aan. Hierdoor is het steeds belangrijker om gebruik te maken van veilige verbindingen met encryptie. Al geruime tijd bieden wij veilige peer-to-peer SSL verbindingen aan tussen applicaties. Deze zijn erg eenvoudig in gebruik en bieden een zeer hoog beveiligingsnivo.

Onze software was uitsluitend geschikt voor Windows computers. Maar door de grote vraag wordt het geschikt gemaakt voor alle Linux, OSX, iOS en Android systemen. Indien u een specifieke toepassing heeft voor beveiligde verbindingen, dan kunt contact met ons opnemen. Wij bieden vele maatwerk oplossingen.

Synchronisatie platform

Wij zijn druk bezig met de laatste lootjes aan de ontwikkeling van een synchronisatie platform voor e-mail, contactpersonen en agenda. Hiermee kunt u op al uw computers, tablets en mobiele telefoons beschikken over dezelfde informatie.

Het systeem werkt met alle computers voorzien van een Windows, Linux, OSX, iOS of Android besturingssysteem. Ofwel vrijwel al uw computers, tablets en smartphones. Daarnaast kunt u ook via een website alle gegevens inzien en bewerken. Waar u ook bent op deze aardkloot, overal heeft u de beschikking over uw e-mail, agenda en contactpersonen (als er maar internet is...).

Wij hebben al enkele tevreden gebruikers, maar we zijn toch nog op zoek naar zeer actieve gebruikers die het systeem gratis enige tijd willen uittesten.
Als u geinteresseerd bent, kunt u contact met ons opnemen.